注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

恋も夢も涙声も生きる全てだった

 
 
 

日志

 
 

FW: [面部護理] 9個淡化黑眼圈的方法  

2009-12-06 22:11:57|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

方法<一>

準備既野:棉花球、冰水、凍既全脂牛奶

製作方法:1.將冰水同冷既全脂牛奶依1:1比例混合調 

                    2.將棉花球浸喺混合液中  

                    3.然後將浸既棉花球敷在眼睛上約15分鐘即可

要訣 :棉花球可用化妝棉代替。

 ***我個人意建:呢個方法都幾好架!我試咗幾日...d黑眼圈就冇咗la!

 

方法<二>

材料:紅砂糖、手帕或紗布

步驟:(1)將適量紅砂糖放入鍋內,以小火加熱。

   (2)出煙嗰時,再將紅砂糖包喺手帕或紗布裡。  

        (3)等到眼皮可以適應時,依順時針方向,慢慢熱敷眼睛四周。

***我個人意建:呢個方法都叫ok!但過1...2日就好快又有返黑眼圈!公仔箱論壇)

 

方法<三>TVBNOW

將用過既茶包,直接敷喺眼睛周圍一陣,隔天黑眼圈就會慢慢消失la!

***我個人意建:呢個我冇試過.....但我d fd話呢個方法好好!!

 

方法<四

 

準備二片含有很多汁的蘋果放在緊閉眼睛上,躺下來休息十五分鐘,多做幾次,黑眼圈就冇架la!^^

***我個人意建:我覺得呢個都唔錯架!黑眼圈可以成個星期都冇!

 

方法<五>

熱敷術~黑眼圈成因多數是不夠休息,以致血液循環不足,所以最好醒後,立即用跟體溫相約度數(37℃-38℃)既溫熱毛巾敷眼,冷卻再更換,敷10分鐘左右,黑眼圈即可減一半!!

***我個人意建:我都幾鍾意用呢個方法架!因為好方使!黑眼圈又可以少咗!!

 

方法<六>

 

按摩術~起床洗個臉,用雙手幫雙眼作順時針方向打圈按摩,約5分鐘,可促進眼下的血液循環,黑眼圈瞬間可以變紅眼圈。

***我個人意建:呢個唔洗點講...係最方便!都可以減少黑眼圈架!唔錯!><0 g" k2 A: g2 z% v# W" X

 

方法<七>

馬鈴薯攻陷法~新鮮馬鈴薯去皮切片敷眼約10分鐘

***我個人意建:呢個方法我冇試過牙!但聽人講話幾好架

 

方法<八>

將化妝棉滲滿冰水,敷喺眼圈位置十五分鐘,直至化妝棉變暖便可換上新既一對。

***我個人意建:呢個方法都唔錯既!但隻眼會有d「種」!!!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊

 

方法<九>

使用比粉底液顏色淺一度既遮瑕膏遮蓋眼圈,可暫時「掩人耳目」,但記得要同膚色協調配合牙!

***我個人意建:我就唔太鍾意用呢個方法la!因為要成日化妝!又要選返啱自已既粉底!!!

(FW: [面部護理] 9個淡化黑眼圈的方法 - Akira - 明OK 喔~轉自公仔箱論壇)

  评论这张
 
阅读(60)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017